Israels handlinger under Gaza-krigen overgikk kravene fra internasjonal lov

Uavhengig ekspertrapport

Et utvalg tidligere nasjonale forsvarssjefer og militære toppledere har utarbeidet en granskningsrapport om det israelske forsvarets krigføring i Gaza sommeren 2014. Rapporten bedømmer hvordan de israelske styrkene levde opp til internasjonal lov under den 50 dager lange krigen. Det ferdige resultatet ble publisert fredag 11. desember. Medlemmene av utvalget er unisont enige om at Israels respons mot terrorangrepene fra Gaza var både berettiget, lovlig og nødvendig.

Deltakerne i utvalget kommer fra Tyskland, Italia, Frankrike, Storbritannia, Spania, USA, Australia, India og Colombia. Til sammen innehar de ekspertise og erfaring innenfor alle slags ulike områder av krigføring. Prosjektet har vært initiert og sponset av interessegruppen The Friends of Israel Initiative, men deltakerne har ikke vært gitt noen føringer for arbeidet med rapporten. Konklusjonene er deres egne selvstendige oppfatninger, som de har dannet seg på grunnlag av høy kompetanse og lang erfaring, og etter å ha fått omfattende innsyn i det israelske forsvarets handlinger og tankegang.

Nyeste kommentarer

25.02 | 14:34

Hei Arild. Se mitt svar på min nettside

12.02 | 19:06

Hei Øystein! Kan du skrive litt om din personlige frelse? Ditt vitnesbyrd? Skriv gjerne også om hvordan Gud har kalt, salvet og sendt deg for å tjene Ham. Jeg finner ikke noe om dette på din webside.

19.10 | 09:07

Flott å høre Bjørn. Det gjelder å være våken i tiden. Gud velsigne deg.

17.10 | 08:08

Veldig bra Øystein. Her er vi helt på linje.

Del denne siden